Rallylydnads champion

29.04.2017 20:18

Idag for jag o Hasta till linköpings hundungdom för att starta dubbel mästar klass. Vi var pga  Hastas löp förpassade till att starta sist i bägge klasserna. Inget jag gillade då jag inte tyckte jag kunde värma som jag skulle o inte kunde värma i närheten av planen. Utan vi var tvungna värma på parkeringen o Hasta fick sitta aldeles för länge i bilen. 

Första banan så inser jag att träningen varit för dålig de sista veckorna. Dåligt med höger gör en sned o en hund som inte gärna sätter sej. Ingen bra start då det var sitt sväng höger sitt ( högerhandling) på första skylten. Precis när jag ska gå iväg igen så slänger jag ett öga o ser att fröken inte sitter!!! börja med -10 är inte kul o stressen kommer över mej. Missar backa tre steg på vänster sida lite senare med..... Sen går det bättre o får bara en nos med. Men bara 79 p o ingen kvalificerad runda där inte. Dock är jag väldigt nöjd med att hon klarade apporteringsmomentet. sitt lämna apporten framåt med apport i mun o sen ska man ta apporten i farten o hinna stoppa ner den innan näsat skylt ( i detta fallet mål) Hasta brukar reagera när jag sa ta den o hoppa runt lite. Men nu var hon stadig!!!. 

Bara ladda om o runda 2. Ingen bra känsla alls o känslan av att det inte skulle bli en minst 90 p på denna banan heller. Går av plan o inväntar prisutdelning. Tar mitt ena protokoll men hittar inte det andra.... letar o letar men det finns inte i ej kvalificerat högen.... Dom måste ha glömt mitt protokoll är tanken. Men det visar sej att det blir hela 94 p o en 4 placering o SVENSK RALLYLYDNDS CHAMPION!!!!! jippie. 

Nu heter mitt lilla troll

SE RallyCH LP I RLD NRLD F RLD A Delphiniums Hasta-Manana. 

Herregud vilken hund jag har. Troligen är hon den första flatcoated retrievern som blivit rally champion.